logo dezaanselogopediepraktijk585x142

l

label meldjeonlineaan oker

l

fig munten

Vergoeding

Logopedie zit in het basispakket van uw zorgverzekering. De kosten van een logopedische behandeling worden in rekening gebracht tegen het tarief van uw betreffende zorgverzekeraar.
Iedere logopedist heeft zijn eigen contracten met de zorgverzekeraars. Niet alle contracten zijn door iedere logopedist getekend. Meestal kunnen de behandelkosten rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Indien de betreffende logopedist geen contract heeft met uw zorgverzekeraar, zult u de rekening zelf moeten voldoen, waarna u deze bij uw zorgverzekeraar kunt indienen. Een deel van de kosten wordt in dat geval vergoed.
De zorgverzekeraars hanteren verschillende tarieven voor een reguliere behandeling van 25 minuten en bij een uursbehandeling.

Afspraken afzeggen

Behandelingen vinden plaats volgens afspraak en dienen bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken worden bij de patiënt in rekening gebracht. Deze worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. De praktijk hanteert hierbij het volgende verzuimtarief:

- Behandeling 25 minuten:  € 42,00
- Behandeling 50 minuten: € 84,00
- Uittoeslag: € 20,00
- Eenmalig onderzoek: € 84,00