logo dezaanselogopediepraktijk585x142

l

label meldjeonlineaan oker

l

foto erlijnmachteld640
Ervaringen van patienten

Ik werd door de logopediste van  het Antoni van Leeuwenhoek doorgestuurd naar de Zaanse logopedie praktijk, zo kwam ik terecht bij Danielle. 
Ik had een stemband verlamming, waardoor ik geen volume meer in de stem had en eigenlijk alleen nog zachtjes kon praten.
Bij Danielle kreeg ik verschillende oefeningen mee, en heb die elke dag trouw gedaan. Ook leerde ik trucjes om met mijn stem om te gaan. Ik heb mijn volledige oude stem weer terug! En pas de technieken die ik geleerd heb nog steeds toe. Ik ben nog steeds dolblij en hier heel dankbaar hiervoor! S.D. 2018
 

Voor een transseksueel (man naar vrouw) is de stem belangrijk, we 'herkennen' meestal aan de stem of we met een man of vrouw van doen hebben, maar wat is een vrouwelijke of mannelijke stem?
Stemkleur? Stemhoogte? Piep de muis versus Olie brombeer? 
Toen ik mijn eerste logopedie-sessie inging, bedacht ik dat er lage rauwe vrouwenstemmen zijn, maar ook hoge jongensachtige mannenstemmen, een hoge damesstem 'imiteren' leek me zinloos en vooral onnatuurlijk.Technieken aanleren om mijn stem te kunnen sturen, dat stond me voor ogen.
Bij de eerste logopediesessies met Danielle werd snel duidelijk dat ik weinig wist van mijn stemgebruik, dat ik achteloos en vanzelfsprekend sprak, maar ook hoe snel de juiste technieken een vrouwelijke spreekstijl en vorm lieten horen.
Uiteindelijk is vrouwelijk spreken met name stemtechnieken beheersen en tot routine verheffen.
Resumé? Door logopedie ontdekte ik dat een rauwe zware mannenstem zoals de mijne te hervormen is tot een lichte vrouwelijke spreekstem, ik ben zeer tevreden met het resultaat...En nu maar blijven oefenen. J., 2017